NEMZETEK KONYHÁJA
gasztronómiai workshop
Érdekel, hogy mit esznek a világ különböző tájain? Szeretsz főzni és szívesen becsempésznél az étrendedbe új ízeket a világ nemzeteinek konyhájából? Vagy ellenkezőleg, nem vagy túl jártas a konyhában, de egy bátorító közegben szívesen megmérettetnéd magad? Akkor itt a helyed!
Szijártó Zsófi, világutazó blogger egy 3 alkalmas gasztronómiai utazásra invitálminden érdeklődőt, melynek keretében az orosz és a spanyol konyhákba lehet betekintést nyerni.
A receptek kiválasztásánál, Zsófit a legutóbbi kalandjai, élményei inspirálták: az elmúlt 3 évet Oroszországban töltötte, továbbá idén ősszel járta végig a 900 km-es El Camino zarándokutat. Az ételek elkészítése közben ezekről az élményekről is mesél majd. Az elkészített ételek pedig közösen, jó hangulatban kerülnek elfogyasztásra.
BETEKINTÉS AZ OROSZ KONYHÁBA
Zsófi összesen 6 évet élt Oroszországban, így talán nem meglepő, hogy innen hozta a legtöbb receptet, amelyeket két alkalomra bontva oszt majd meg az érdeklődőkkel.
2022. december 1. csütörtök 17:00-20.00
Zsófi elárulja a népszerű orosz töltött tészták, a pelmenyi és a varenyiki titkát: megtanít tésztát gyúrni és a különböző alakú tésztabatyukat megformázni. Sor kerül a majonézes „olivié” saláta elkészítésére is, amely sosem hiányzik az orosz újévi menüből. Ezt pedig egy könnyed, túróból készült desszert, a „szirnyiki” követ, amelyet igazi orosz sűrített tejet kínál majd.
Menüsor:
2022. december 10. szombat 10:00-13.00
A híres orosz, marhahússal gazdagított „scsí” káposztaleves kerül a menü élére, amelyet igazi orosz fekete kenyérrel és orosz mustárral tálalunk majd. Természetesen a „blini”, azaz az orosz palacsinta sem maradhat ki, amely ezúttal sós változatban, csirkés-uborkás töltelékkel kerül az asztalra. Az ebédet pedig az oly kedvelt „muravejnyik”, azaz a hangyaboly torta koronázza meg.
Menüsor: